Geneva 2019

7. března 2019
Standul ŠKODA la Geneva

ŠKODA conturează viitorul electric, inteligent, inovator și emotiv la Salonul Auto de la Geneva

  • ŠKODA VISION iV oferă o viziune concretă asupra viitorului vehicul electric, următorul pas al producătorului către Mobilitatea Electrică (în continuare eMobility).
  • ŠKODA KAMIQ: noul SUV urban pentru piața europeană.
  • ŠKODA SCALA: redefinirea segmentului de mașini compacte pentru marcă
  • ŠKODA FABIA R5: etapa următoare de dezvoltare a celei mai de succes mașini din cursele de raliuri din WRC 2
  • KLEMENT: conceptul de mijloc de transport electric cu două roți, o soluție inovatoare de mobilitate pentru oraș

ŠKODA va prezenta întreaga gamă de mobilitate la Salonul Auto de la Geneva din 5-17 martie. Conceptul VISION iV oferă o privire concretă a primului model electric ŠKODA, mașina bazată pe pltforma modulară MEB. Cu noul KAMIQ, producătorul ceh de automobile își extinde familia de SUV-ul în segmentul Crossover-elor de oraș,iar prin noua SCALA, ŠKODA redefinește segmentul mașinilor compacte. De asemeni la standul mărcii va fi prezentată și ŠKODA FABIA R5, cea mai de succes mașină de curse în istoria mărcii. În plus, ŠKODA va prezenta o soluție inovatoare de mobilitate pentru oraș - KLEMENT, un concept de transport electric cu două roți. Acest este un omagiu adus istoriei mărcii, care a început cu 124 de ani în urmă prin a face biciclete, prin părinții săi fondatori Václav Laurin și Václav Klement. 2019 marchează un punct de cotitură în istoria de 124 de ani a companiei: ŠKODA intră în era eMobility. În următorii patru ani, compania va investi aproximativ două miliarde de euro în sistemele alternative de propulsie și a noilor servicii de mobilitate, care este și cel mai mare program de investiții din cadrul istoria mărcii. ŠKODA va introduce zece modele electrificate până la sfârșitul anului 2022. În plus, producătorul auto își extinde în mod constant gama de noi servicii de mobilitate.

VISION iV

ŠKODA VISION iV: o viziune concretă asupra viitorului vehicul electric ŠKODA.

Vision iV oferă o perspectivă concretă asupra viitoarei familii de vehicule ŠKODA care rulează pe baterii electrice. Conceptului prefațează primul vehicul electric ŠKODA care va fi construit pe platforma modulară MEB a grupului VW, caroseria denotă o alură sportivă și atletică, iar spațiul interior îndeajuns pentru toți pasagerii, ceea ce este tipic pentru ŠKODA. Jantele de 22 inchi subliniază silueta și evidențiază prezența vizuală impresionanta a vehiculului. Detaliile exterioare includ elementele de sticlă, șinele verticale ale grilei iluminate, iar în locul oglinzilor tradiționale sunt prezente camere, carcasele acestora amintesc de aripile rechinilor. Două motoare electrice – câte unu pentru fiecare punte – ceea ce face ca VISION iV să fie un automobil cu tracțiune integrală fără emisii. Bateria litiu-ion instalată în podeaua vehiculului economisește spațiu și oferă o autonomie de până la 500 kilometri, conform ciclului WLTP. Tehnologiile inovatoare oferă mai multă siguranță și confort, introducând o nouă eră de infotainment și digitalizare. Smartphone-urile pot fi integrate direct în sistemul infotainment al vehiculului și poate fi folosit chiar și ca o cheie digitală pentru a deschide vehiculul.

KAMIQ

Noul model ŠKODA KAMIQ - primul SUV din oraș.

ŠKODA continuă campania de succes a modelelor sale SUV, prezentând primul său SUV urban - KAMIQ. După KODIAQ și KAROQ, KAMIQ este cel mai mic model și al treilea model din gamă SUV pentru Piața europeană. Numele KAMIQ subliniază apartenența modelului ca membru al familiei SUV al mărcii, în urma nomenclaturii stabilite, numele KODIAQ și KAROQ încep de asemenea cu un K și se termină într-un Q. Cuvântul KAMIQ provine din limba poporului inuit, care trăiește în nordul Canadei și Groenlanda, acesta înseamnă ”un lucru caracter propriu care se potrivește perfect în fiecare situație”. În segmentul tot mai mare a SUV-uri de oraș, ŠKODA KAMIQ combină avantajele unui SUV, garda mare la sol și poziția mai înaltă la șezut, cu aspect elegant și agilitate off-road. Design emotiv, sisteme de asistență și sisteme infotainment de ultimă oră, interior generos și numeroase soluții Simply Clever, KAMIQ îndeplinește cerințele clienților orientați spre stilul de viață familist.

SCALA

ŠKODA SCALA - dă tonul emoțional

Modelul ŠKODA SCALA redefinește segmentul de mașini compacte pentru ŠKODA, cu un nivel înalt de funcționalitate, conectivitate de ultimă oră și design emotiv. ŠKODA SCALA are un nume care se potrivește cu caracterul său unic și tehnologiile moderne: SCALA este cuvântul latin pentru "treaptă" sau "scară", iar porducătorul face un pas înainte cu acest model. Acesta de asemenea se aplică noului limbaj de design pe care ŠKODA la prezentat pentru prima dată pe VISION RS la Paris. În plus, SCALA oferă un nivel ridicat de siguranță activă și pasivă, lumini full-LED pentru farurile față și spate, o mulțime de spațiu pentru pasageri și bagaje, cinci motoare eficiente cu putere cuprinsă între ele 66 kW (90 CP) și 110 kW (150 CP), precum și numeroase soluții Simply Clever. Lansarea pe piața Republicii Moldova se va face în a doua jumătate a anului 2019. Pentru detalii gasiți caracteristicile mașinii aici și fiți alături de SKODA pe rețelele de socializare.

ŠKODA FABIA R5

Schimbarea la față pentru campionul mondial de raliuri ŠKODA FABIA R5.

Producătorul ceh de automobile are la pavilionul său de la Geneva un punct de atracție deosebit pentru fanii sporturilor cu motor. Fanii pot incerca emoția extraordinară a unei etape de raliu la unul din cele două simulatoare, dar și istoria mărcii în acest sport. ŠKODA a adus în Elveția mașina care a câștigat trofee în cursele WRC2, cupele de raliu pe tot globul din 2016 până în 2018. ŠKODA Motorsport prezintă următoarea etapa de dezvoltare a ŠKODA FABIA R5, cel mai de succes automobil de raliu din istoria mărcii, acesta include elemente de design de la versiunea de producție a ŠKODA FABIA Fcaelift 2019.

KLEMENT

KLEMENT - concept cu două roți pentru mobilitatea urbană.

Simplu și intuitiv de operat: KLEMENT reprezintă o nouă soluție de mobilitate electrică și a unui stil de viață modern și ecologic. Conceptul futurist pe două roți reprezintă o alternativă modernă și ecologica a automobilului și mobilității în general. Un motor electric montat pe butucul din spate, care ajută și la recuperării energiei de frânare, accelerează bicicleta la o viteză maximă de 45 km / h. Două baterii permit calătorii pe distanțe mai mari de 60 km. KLEMENT este complet conectat cu smartphone-ul tău, monitorizarea nivelurilor de încărcare a bateriilor pot fi afișate prin intermediul unei aplicații. În plus, poate fi pre-definită o limită geografică din care KLEMENT nu poate ieși. Cât de inteligent este asta?

ULTIMELE ȘTIRI