Igienizare AC

10. března 2019
Oferta service

RESPIRĂ CU AER CURAT ÎN MASINA TA!

Ce trebuie să știi despre sistema de aer contiționat!

Sistemele de aer condiționat operează prin comprimarea unui refrigerant din stare gazoasă în stare lichidă care este mai apoi răcit la trecerea prin radiatorul mașinii. Acest lichid refrigerant curge mai apoi printr-o supapă de expansiune într-un evaporator, care îi permite lichidului să se decomprime și să se evapore ajungând iar în starea de gaz absorbind căldura din aerul înconjurător, scăzând prin asta temperatura acestuia.

În evaporator, refrigerantul circulă prin niște tuburi subțiri acoperite cu radiatoare de răcire care ajută în procesul de transfer de căldură. Pe măsură ce unitatea de aer condiționat împinge aer prin acest evaporator acesta este răcit și ulterior introdus în habitaclu. Datorită umidității aerului care intră în evaporator, stropi de apă se formează pe radiatoarele acestuia. Combinația de umezeală, aer rece și întuneric crează un mediu propice înmulțirii bacteriilor care emană mirosurile neplăcute. De fiecare dată când sistemul de aer condiționat este utilizat, aerul va trece prin acest evaporator și va lua cu el în habitaclu bacteriile și implicit mirosurile neplăcute. Prezența acestor bacterii în interiorul autoturismului dvs. poate duce nu doar la un miros neplăcut ci și la iritații ale ochilor, ale căilor respiratorii, poate cauza migrene și în mod sigur înrăutățește starea de sănătate a celor suferinzi de diverse afecțiuni respiratorii.

Pentru a evita disconfortul și probelemele de sănătate noi îţi oferim un tratament complet pentru igienizarea sistemei de climatizare şi îndepărtarea mirosurilor urâte.

De ce e important să faci igienizarea instalației de aer condiționat:

 

  • O mare cantitate de alergeni se pot dezvolta şi supravieţui în interiorul sistemului de climatizare, iar când este pornită ventilaţia aceştia se împrăştie în întreg autoturismul.
  • O igienă optimă în interiorul maşinii tale, nu este insuficient doar să înlocuieşti din când în când fitrul de polen. Deşi filtrul de polen asigură protecţie împotriva prafului, polenului şi mizeriei de afară, acesta nu poate garanta protecţia împotriva microorganismelor care se dezvoltă în mediu umed aşa cum sunt tuburile sistemului de climatizare.
  • Lipsa igienizării sistemului de aer condiționat poate provoca infecții respiratorii, pe lângă disconfortul resimțit. Noi îți recomandăm igienizarea periodică a instalației de climatizare din mașina ta.

 

 

Care sunt avantajele igienizării sistemei AC:

  1. igienizează instalația de climatizare cu lichid antiseptic pentru eliminarea bacteriilor de la suprafață și din alte zone contaminate;
  2. are un parfum plăcut și neutralizează mirosurile neplăcute provocate de microorganisme sau de altă proveniență (Ex: fum de țigară);
  3. dezinfectează și igienizează imediat aerul și suprafețele cu care vine în contact;
  4. asigură o dezinfecție pe termen lung.

 

Lucrările efectuate la igienizarea sistemei AC: verificarea funcţionării sistemului de climatizare; îndepărtarea prafului şi bacteriilor de pe evaporator; înlocuirea filtrului de praf sau polen.

In service-ul nostru poţi beneficia de igienizarea sistemului de aer condiţionat, realizată cu ajutorul dispozitivului specializat şi a soluţiei de curăţare. Pentru mai multe detalii legate de operațiunile efectuate, prețul acestora și programări, vă rugăm să contactați unul din consilierii noștri de service la numărul de telefon 022 406 250

ULTIMELE ȘTIRI