Aceasta este pagină secundară. Treceti înapoi la pagina principală.
Toate detaliile tehnice le gasiti aici.

SPECIFICATII TEHNICE KAMIQ

Dimensiunile masinii

 

Sigurantă

Sigurantă

ŠKODA KAMIQ nu merge la compromis când este vorba de sigurantă. Iar optiunile următoare sunt în standard pentru toate nivelurile de echipare:
Punctele de ancorare ISOFIX și de susținere pentru fixarea scaunului pentru copii pe scaunele laterale din raza a doua. Isofix este disponibil și pentru scaunul pasagerului din față.
› Spre deosebire de tempomat, care menține o viteză setată, Limitatorul de viteză îi permite șoferului să călătorească cu orice viteză până la valoarea predefinită. 
Sistemul ABS nu permite blocarea roților în timpul frânării de urgență sau la frânarea pe suprafețe alunecoase.
XDS+ este o extindere a funcţiei deja cunoscute, EDS. Sistemul nu reacţionează doar la pierderea controlului în tracţiune, ci şi la situaţiile în care roata din faţă, de pe interiorul virajului, nu are suficientă aderenţă. Astfel tracţiunea este optimizată şi este redusă tendinţa de subvirare. 
EDL detectează alunecarea unei roţi, modifică presiunea de frânare, astfel încât viteza acestei roţi să fie adaptată la viteza roţii care nu alunecă.
MSR contracarează tendinţa de blocare a roţilor antrenate, la frânarea automobilului pe suprafeţe alunecoase. 
› ASR împiedică rotirea în gol a roţilor la demarare şi la accelerarea pe suprafeţe de rulare alunecoase. 
› Sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri recunoaşte pierderile de presiune, chiar şi dacă pierderea intervine la toate cele patru roţi simultan.

Technologii Eco

Start-Stop

Ideea sistemului Start-Stop este de a opri motorul de fiecare dată când nu este necesar să funcționeze, o caracteristică deosebit de practică într-un mediu urban, unde reduce semnificativ consumul de combustibil. Sistemul Start-Stop este activat automat după pornirea motorului și poate fi oprit manual în orice moment.

Recuperarea energiei la frânare

Ce se întâmplă când se recuperează energia? Energia cinetică este transformată în electricitate utilizabilă, care este stocată în baterie sau utilizată în sistemele electrice. În timpul frânării motorului, alternatorul furnizează electricitatea la aparate și reîncarcă bateria. Acest lucru economisește combustibilul care altfel ar fi folosit pentru aceste sarcini.

Recomandare schimb de viteză

Unul dintre modurile oferite de sistemul de selectare a modului de condus este modul ecologic pentru șoferii conștienți de mediul înconjurător care acordă prioritate direcției economice. O caracteristică specifică a modului Eco este modul de decelerare pentru autovehiculele selectate cu transmisie automată DSG. Modul de inerție este utilizat atunci când conduceți fără pedală pe accelerator.