A doua generație a modelului Kodiaq vine cu un design mai distinctiv și mai mult spațiu, în special pentru pasagerii din al treilea rând de scaune. Este caracterizată de un nou concept interior, care include un ecran tactil de până la 12,9 inchi, o manetă de schimbare a vitezei pe coloana de direcție, comenzi manuale și digitale și o consolă centrală ordonată și bine organizată.

Caracteristici interioare noi

  • Levierul schimbătorului de viteze este situat pe coloana de direcție. Acest lucru face consolă centrală îngrijită și neaglomerată.
  • Noul ecran tactil central măsoară 12,9 inchi. Un afișaj head-up completează Virtual Cockpit-ul de 10,25 inch.
  • O combinație inteligentă de comenzi manuale și digitale.
  • Compartiment de depozitare din spate pe tunelul central cu un suport pentru pahare pentru pasagerii din spate.
  • Al doilea rând de scaune poate fi mutat, iar un element flexibil din portbagaj menține lucrurile ordonate.

Lista de motoare include două motoare pe benzină și două motoare diesel, de la 110 kW (150 CP) la 150 kW (204 CP), precum și o versiune hibridă plug-in – o premieră pentru Kodiaq. Acesta oferă o autonomie electrică de peste 100 de kilometri.

Două versiuni vin cu tracțiune integrală, iar toate noile modele Kodiaq sunt echipate standard cu transmisie automată DSG. Motorizarea 1.5 TSI cu tehnologie mild-hybrid vine, de asemenea, cu tehnologie de cilindru activ de ultimă generație (ACT+).

Echipamentul de siguranță dispune, de faruri full LED Matrix de a doua generație și de sisteme de asistență și mai avansate, cum ar fi Emergency Assist și Traffic Jam Assist.

Remote Park Assist permite manevrarea SUV-ului în spații de parcare înguste din afara vehiculului, folosind o aplicație pentru smartphone.

Dimensiuni*

Lungime: 4,758 mm
Lătime: 1,864 mm
Inăltime: 1,657 mm
Ampatament: 2,791 mm
Spatiu pentru pasagerii rindului 3** 920 mm
Volum portbagaj: 910 l

* Date initiale.
** Pentru versiunea cu 7 locuri.

Motorizări

Benzină
1.5 TSI (mHEV) 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TSI 7-speed DSG 4×4 150 kW (204 hp)
Motorină
2.0 TDI 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TDI 7-speed DSG 4×4 142 kW (193 hp)
Plug-in hybrid
1.5 TSI iV 6-speed DSG 150* kW (204 hp)

* Puterea maximă combinată (motor cu ardere internă și motor electric).

Testarea la Cercul Arctic

Noile generații de modele Škoda Superb și Kodiaq au trecut cu succes teste intensive la rece în Cercul Arctic. Funcțiile, calitatea și durabilitatea vehiculelor au fost testate riguros la temperaturi de până la minus 30 de grade Celsius.

Accentul principal al acestor teste a fost pe stabilitatea condusului, confortul pasagerilor în condiții de gheață și fiabilitatea generală în timpul călătoriilor lungi de iarnă. În plus, vehiculele au trebuit să reziste la greutatea suplimentară a gheții și zăpezii. 

Pregătirea este in plină desfăsurare

Škoda Auto investește 12 milioane de euro în transformarea liniei de producție din Kvasiny, linia fiind deja pregătită pentru a produce Kodiaq iV cu un sistem de propulsie hibrid plug-in.

Primele vehicule de producție pilot sunt deja produse, în timp ce producția de serie va începe în 2024. Până la 410 Kodiaq de a doua generație ar trebui apoi să iasă de pe linia de asamblare în fiecare zi.

Istoria de succes Kodiaq

Kodiaq a fost lansat în 2016, pentru a ghida campania SUV de succes a Škoda, modelul s-a vândut deja în peste 740.000 de exemplare.

Versiunea sportivă Kodiaq RS a urmat în 2018, în timp ce întreaga gamă de modele a fost actualizată în 2021. Peste 40 de premii internaționale sunt dovada vizibilă a calităților remarcabile ale SUV-ului Škoda și a popularității extraordinare.