ŠKODA KAROQ

10. listopadu 2021
  • Mai bine de 500 000 de unități vândute de la startul producției în 2017
  • Cel mai popular SUV ŠKODA și al doilea cel mai popular model pentru anul 2020 și prima jumătate a lui 2021.
  • Al doilea model ca număr de premii internaționale castigate.
  • ŠKODA KAROQ Facelift va debuta într-un eveniment online pe 30 Noiembrie 2021.

ŠKODA KAROQ

De la introducerea modelului în primăvara anului 2017, ŠKODA KAROQ a contribuit substanțial la cucerirea pieței de către producătorul Ceh. Alături de ”fratele să mai mare” KODIAQ, SUV-ul compact a cucerit o mulțime de clienți și titluri de reviste internaționale, jucând un rol important în dezvoltarea mărcii în ultima perioadă. Mai bine de 500 000 de unități au ieșit de pe liniile de asamblare din întreaga lume începând cu 2017. 

Introdus în 2017, ŠKODA KAROQ a reprezentat a doua etapă a campaniei SUV ŠKODA, făcând din aceast model o parte cheie a ceea ce a devenit o adevărată poveste de succes – în 2020, acest segment de vehicule reprezenta deja 40% din vânzările globale ale ŠKODA. În 2020 și în prima jumătate a anului 2021, KAROQ a fost cel mai popular SUV ŠKODA și al doilea cel mai bine vândut model al producătorului Ceh, în spatele modelului OCTAVIA. Peste 500.000 de unități ale KAROQ au ieșit de pe liniile de producție din 2017 și este disponibil în prezent în 60 de țări din întreaga lume. ŠKODA produce acest model în Republica Cehă și Slovacia, precum și în Rusia și China pentru piețele interne.

Un design atrăgător și caracteristici tipice ŠKODA

KAROQ a fost lansat cu același limbaj de design interesant ca și KODIAQ, cu elemente cristaline, forme dinamice și linii clar definite. De asemenea, a continuat tradiția ŠKODA conform căreia numele modelelor de SUV încep cu K și se termină cu Q. Numele său se întoarce la limbajul locuitorilor inițiali ai Alaska, Alutiiq. Dimensiunile sale compacte fac din KAROQ mașina perfectă pentru mediile urbane, în timp ce modul său off-road și garda la sol înaltă, precum și un sistem opțional de tracțiune integrală asigură excelează și pe terenuri mai dificile. Cu spațiul său excepțional și portbagajul mare, este vehiculul ideal pentru familii și clienții axați pe stilul de viață activ. Scaunele din spate VarioFlex opționale sunt doar una dintre multele caracteristici Simply Clever oferite de KAROQ. De asemenea, oferă siguranță activă și pasivă superioară, numeroase sisteme de asistență, confort excepțional și o multitudine de funcții avansate de conectivitate.  

Numeroase premii din partea presei auto internaționale

Pe lângă marea sa popularitate în rândul clienților, ŠKODA KAROQ este foarte apreciat de presa auto internațională, așa cum demonstrează multitudinea de premii pe care le-a câștigat de la debutul său în 2017. În primul său an de vânzări, KAROQ a primit onoruri instantanee din cele mai importante reviste auto din Germania, cea mai mare piață unică pentru ŠKODA din întreaga lume. Auto Bild ia acordat „Volanul de aur” drept cel mai bun SUV mic, în timp ce Auto motor und sport l-a onorat cu premiul „AUTONIS” pentru cel mai bun design SUV compact nou. De asemenea, KAROQ a învins concurența pentru a câștiga „Auto Trophy” de la Auto Zeitung ca cel mai bun SUV de import din categoria de prețuri de până la 25.000 de euro în 2017, 2018 și 2019. În 2018 a câștigat titlul de cel mai bun vehicul de import în SUV-ul compact și categoria off-roader la premiul pentru alegerea cititorilor „Best Cars”; aceasta a fost completată de premiile „Mașina anului” cehă și greacă și premiul „SUV of the Year” în Bulgaria și la „The Fleet News Awards” în Marea Britanie. Revista germană de automobile firmenauto a acordat ŠKODA KAROQ premiul „Mașina de companie a anului” timp de trei ani consecutiv, din 2019 până în 2021, la categoria SUV compact și crossover. În 2021, pe lângă câștigarea „Cel mai bun SUV de familie” în al revistei British What Car?, KAROQ a adus acasă și două premii în Rusia, unde a fost declarată Autoreview „Mașina anului” și „Cel mai bun crossover 4×4 compact” la premiile Za Rulyom Grand Prix.