KODIAQ FL Premiera Mondială

13. dubna 2021
Detalii model

13 aprilie 2021 – Restilizare KODIAQ: la aproximativ patru ani după ce ŠKODA a lansat primul model din gama SUV, cu succes la nivel mondial, producătorul auto a prezentat modelul său KODIAQ restilizat. Brandul ceh a dezvoltat în continuare designul emotional al KODIAQ, care este disponibil și ca 7 locuri, si a îmbunătătit aerodinamica. Pentru prima dată, gama de optiuni pentru cel mai mare SUV ŠKODA include: faruri inovatoare Matrix LED. Modelul sportiv KODIAQ RS nu numai că a avut o schimbare vizuală, dar a primit și un nou motor TSI mai puternic de 250 CP. Din iulie 2021, KODIAQ actualizat va fi disponibil la nivelurile de echipare Active, Ambition si Style, precum si la versiunile speciale L&K, SPORTLINE si RS.

ŠKODA KODIAQ FL

Thomas Schäfer, CEO ŠKODA AUTO, a declarat: „KODIAQ este un adevărat AS în mânecă pentru noi. A fost primul model al campaniei SUV și a deschis un segment de vehicule complet nou. Clienții noștri apreciază calitățile tipice mărcii SKODA ca: valoare excelentă pentru bani, spațiu amplu și o gamă variată de echipamente. Acum am perfecționat punctele forte ale SUV-ului nostru mare, oferind și mai multă siguranță și confort cu noi caracteristici, cum ar fi farurile LED Matrix și scaunele ergonomice.”

Design frontal rafinat și faruri Matrix LED 

Ca rezultat al unui limbaj de design rafinat ŠKODA, KODIAQ se prezintă mai emotiv și mai sigur pe sine. Actualizarea va fi disponibilă în nivelurile de echipare Active, Ambition și Style dar și în variantele L&K, SPORTLINE din iulie 2021. Versiunile Active, Ambition și Style vor veni cu detalii cu efect de aluminiu pe bara de protectie din față și din spate, oferind SUV-ului chiar mai mult stil de off road. Partea frontală restilizată, cu capotă ridicată și grila reproiectată mai vertical, întăresc aspectul îndrăzneț al KODIAQ-ului. Iar de acum acesta este dotat standard cu faruri LED și, pentru prima dată, poate fi echipat cu faruri LED Matrix (ca si la modelele SUPERB, OCTAVIA). Noile jante din aliaj de până la 20 inci îmbunătățesc și mai mult aspectul dinamic al mașinii.

Interior nou și scaune ergonomice opționale

ŠKODA duce aspectul interior al KODIAQ la un nou nivel, oferindu-i noi insertii decorative, cusături suplimentare contrastante si functii de iluminare ambientală LED îmbunătătite. Pentru prima dată, gama de optiuni pentru SUV include scaune ergonomice, cu piele perforată, cu reglare electrică, functie de ventilare si masaj. Scaunele Eco, disponibil optional pentru nivelurile de echipare Ambition si Style vin cu tapiterie textile de înaltă calitate, din materiale reciclate. Sistemul audio, marca CANTON, este o altă dotare suplimentară care oferă acum zece difuzoare în loc de opt, pe lângă difuzorul central din tabloul de bord si subwooferul din portbagaj.

Virtual Cockpit si Crew Protect Assist Virtual

Cockpit cu display de 10,25 inci si patru afisaje diferite, este disponibil ca opțiune pentru majoritatea variantelor de echipare, standard pentru KODIAQ RS. Versiunile KODIAQ RS si SPORTLINE au un afisaj suplimentar - Sport. Gama de sisteme de asistentă oferă acum si o versiune îmbunătățită a Crew Protect Assist. Această nouă variantă are senzori radar suplimentari în bara de protectie spate.

Fabricat în întreaga lume pentru un succes global.

Producția KODIAQ a început în 2016, la uzina Kvasiny de la ŠKODA din Republica Cehă. În cadrul campaniei SUV a mărcii, producătorul auto a investit echivalentul a peste 290 de milioane de euro în modernizarea acestei uzine, transformându-l într-un centru de excelență pentru producția de SUV-uri. Pentru a satisface cererea internațională uriașă pentru KODIAQ, ŠKODA a creat, de asemenea, linii de producție pentru SUV-ul său în China, India și Rusia. Până la sfârșitul lunii martie 2021, peste 600.000 de exemplare KODIAQ au ieșit de pe liniile de asamblare din întreaga lume.

Pentru Republica Moldova modelul SKODA KODIAQ se produce la uzina Kvasiny, Republica Cehă.

Startul vânzărilor pentru KODIAQ FL sunt preconizate pentru luna Iulie 2021. Preturile pentru Noul SKODA KODIAQ FL nu sunt disponibile la momentul scrierii acestui articol. Cu informații suplimentare vom reveni pe parcusul următoarelor săptămâni.

ULTIMELE ȘTIRI