Noua SKODA FABIA

16. listopadu 2021

Un interior mai spatios, ergonomic si confortabil!

Interior spatios, practic si nou

Interiorul noii ŠKODA FABIA este mai spațios și are caracteristici de confort superioare modelului precedent, oferind si un echilibru perfect între emotivitate și ergonomie. În conformitate cu actualul concept de design interior ŠKODA, aspectul său este caracterizat de culori vii și de afișajul de infotainment pozitionat central, care măsoară până la 9,2 inci. Gurile de aerisire circulare mari și noua inscripție FABIA pe părțile laterale ale carcasei grupului de instrumente adaugă elemente vizuale suplimentare de design. Alte opțiuni care debutează la FABIA includ parbrizul și volanul încălzit electric (optiuni găsite anterior în vehiculele de nivel superior).

Pentru a patra generație FABIA, care va fi lansată la nivelurile de finisare Active, Ambition și Style, designerii de interior au adăugat noi elemente vizuale actuale mărcii. Pe lângă panoul de instrumente simetric și linia de sub afișajul central mare, se evidențiază și gurile de aerisire circulare mari din dreapta și din stânga. Începând cu nivelul de echipare Ambition gurile de aerisire si mânerele usilor vor fi ornate cu crom, iar secțiunea frontală a bordului este tapițată în țesătură cu cusături contrastante. O caracteristică nouă este inscriptie FABIA de pe ambele părți ale carcasei grupului de instrumente.

Culori noi și iluminare ambientală LED

Cusăturile contrastante de culoare rosie și gri, precum și alte optiuni decorative, aduc noi accente colorate interiorului noii FABIA. Pentru prima data este disponibil: iluminare ambientală cu LED permite șoferului să aleagă iluminarea bordului în alb sau roșu. Consola centrală și mânerele ușii din față pot fi, de asemenea, iluminate; în plus, iluminarea ambientală include lumini de citire cu LED în față și în spate. Scaunele, care pentru prima dată au suport lombar reglabil, au tapițerie din țesătură gri la nivelul tapiteriei Active și au cusături suplimentare contrastante gri în echiparea Ambition. În varianta Style, husele scaunelor sunt bicolore în gri și negru.

Spațiu suficient pentru pasageri și compartimente de depozitare de peste 100 l

Cu un ampatament cu 94 mm mai lung decât predecesoarea sa, noua FABIA oferă și mai mult spațiu pentru pasagerii săi, în special din spate. Cu 2.564 mm, depășește chiar ampatamentul primei generații ŠKODA OCTAVIA lansat în 1996. Există 16 spatii de depozitare, cu o capacitate totală de până la 108 l, inclusiv o cotieră centrală rabatabilă cu două suporturi pentru pahare pe scaunele din spate.