Noua ŠKODA FABIA

18. října 2021
  • Design emotiv și cel mai mic coeficient aerodinamic din clasă;
  • Cea mai spațioasă mașină din segment și o capacitate mai mare a portbagajului (+ 50 l);
  • Spatiu interior mai mare;
  • Mai sigură ca niciodată.

A patra generație FABIA continuă povestea extraordinară ŠKODA, oferind tot de ce ai nevoie și pe alocuri chiar mai mult. La douăzeci și doi de ani de la debut, popularul model mic este mai emotiv și mai dinamic decât oricând. Aceasta este prima FABIA care se bazează pe platforma modulară MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Este cea mai spațioasă mașină din segmentul său și se mândrește cu alte caracteristici de confort îmbunătățite, precum și cu o mulțime de noi sisteme de siguranță și asistență.

Design

Proportii echilibrate, faruri LED si tehnologii noi.

FABIA se mândrește cu proporții bine echilibrate, faruri contrastate puternic și lumini spate cu cea mai nouă tehnologie LED. La interior atentia este atrasă de către tabloul de bord cu un afișaj central și grupul de instrumente digital. Infotainment și conectivitate sunt de ultimă generație. Nivelurile de echipare Active, Ambition și Style vor fi disponibile de la lansarea pe piață, iar mai tarziu va fi disponibilă și o variantă sportivă MONTE CARLO. Cinci motoare pe benzină din generația EVO a grupului Volkswagen furnizează putere cuprinsă între 48 kW (65 CP) și 110 kW (150 CP). Datorită aerodinamicii îmbunătătite si a rezervorului de 50 litri, care este disponibil optional, noua FABIA poate avea o autonomie de peste 900 km conform ciclului WLTP.

Mai mare în toate aspectele: un interior mai spatios

Aceasta este prima ŠKODA FABIA care are la bază platforma modulară MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Este cu 111 mm mai lung, măsurând acum 4.108 mm, astfel fiind prima FABIA care depășește borna de patru metri lungime. Cu un ampatament de 2.564 mm, cu 94 mm mai mare decât anterior, în timp ce lățimea celei de-a patra generații a crescut cu 48 mm până la 1.780 mm. Dimensiunile exterioare mai mari au ca rezultat și mai mult spațiu pentru pasageri. ŠKODA a mărit, de asemenea, volumul portbagajului noii FABIA cu 50 l (până la 380 l). Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea crește până la 1.190 l. Există o alegere de nouă culori ale caroseriei, inclusiv noile finisaje vopsea metalică Phoenix Orange și Graphite Grey. Ca parte a Color Concept, Graphite Grey metalic și Magic Black pot fi, de asemenea alese ca vopsea contrastantă pentru acoperiș, carcasele oglinzilor și a jantelor din aliaj. Acoperisul panoramic din sticlă este o altă noutate pentru modelul compact SKODA.

Faruri

Faza scurtă, faza lungă, indicatoarele și luminile de funcționare diurne sunt dotate standard cu tehnologia LED

Stopuri cu tehnologie LED

Lămpile posterioare cristaline sunt disponibile ca optiune suplimentară.

Mai sigură ca niciodată

Noua ŠKODA FABIA se laudă cu un nivel extrem de ridicat de rigiditate la torsiune, ceea ce crește siguranța, îmbunătățește manevrabilitatea și asigură o durabilitate excepțională. Pentru a obține aceste rezultate, păstrând în același timp greutatea practic la fel ca cea a predecesorului său, ŠKODA a proiectat caroseria după cele mai noi standarde, utilizând componente din oțel cu formare la cald și cu rezistență ridicată semnificativ. Acestea sunt utilizate în principal pe stâlpii A și B, pereții etanși și tunelul de transmisie. Proporția celor trei tipuri de oțel cele mai dure - oțeluri avansate de înaltă rezistență, oțeluri ultra-rezistente și oțeluri întărite la presare - a crescut de la 15% la 40%. În ansamblu, aproape 80% din caroseria noii ŠKODA FABIA este alcătuită din componente din oțel de înaltă rezistență.