Noua SKODA OCTAVIA 2020

19. listopadu 2019
Detalii Noua SKODA OCTAVIA

Noua ŠKODA OCTAVIA

  • Exterior: design emotive, aerodinamică îmbunătătită si faruri Matrix LED
  • Interior: head-up display, scaune cu ergonomie sporită, Climatronic în 3 zone, volan nou, system de infotainment de până la 10 inch, tehnologie shift-by-wire si multe altele
  • Motorizări: benzină, motorină si CNG cu eficientă îmbunătătită dar si tehnologie plug-in & mild-hybrid


OCTAVIA este inima și motorul mărcii ŠKODA, modelul de bază si cu cele mai multe vânzări. Și tocmai la timp pentru împlinirea a 60 de ani de la începerea producției, producătorul ceh introduce cea mai recentă ediție a bestseller-ului său. Cea de-a patra generație a modelului ŠKODA OCTAVIA a crescut ca mărime, fiind, prin urmare, mai lungă și mai largă decât predecesorul său. Datorită noului limbaj de design ŠKODA OCTAVIA a devenit mai emotivă; noul concept de interior combină funcționalitate remarcabilă și o cantitate unică de spațiu cu materiale de înaltă calitate, caracteristici inteligente chiar și în cele mai mici detalii. Mai mult decât atât soluții noi de conectivitate și sisteme de asistență subliniază capacitatea inovatoare a mărcii în segmentul mașinii compacte. Toate aceste calități sunt completate de o valoare extraordinară pentru bani și un nivel ridicat de calitate cu care au obisnuit ŠKODA.

În ianuarie 2019, OCTAVIA va sărbători 60 de ani de la începerea producției. Primele unități ale acestui model legendar au fost asamblate pe linia de producție la uzina din Mladá Boleslav, la începutul anului 1959. La mijlocul anilor 1990, primele OCTAVIA din era modernă au moștenit calitătile primei generatii. ŠKODA a produs si a vândut peste 6,5 milioane de OCTAVIA de la lansarea sa în 1959. În ultimii ani, a treia generație a mașinii compacte de dimensiuni mari a vândut aproximativ 400.000 de unități pe an în întreaga lume, reprezentând aproximativ o treime din vânzările totale ale mărcii. În prezent, OCTAVIA este pilonul vânzărilor în Republica Cehă, Austria, Elveția, Finlanda, Ungaria, Polonia, Serbia și Belarus. Rolul principal în această poveste de succes îl joacă varianta COMBI: aproape două treimi din toți cumpărătorii OCTAVIA optează pentru acest design al caroseriei. OCTAVIA este cel mai vândut brake din Europa și cea mai populară mașină de import din Germania. Prin urmare, ŠKODA AUTO va lansa mai întâi varianta COMBI a celei mai recente ediții a bestseller-ului; hatchback-ul va urma câteva săptămâni mai târziu.

 

Prima OCTAVIA cu faruri Matrix LED

Faruri MATRIX LED

Farurile frontale au devenit mai înguste şi împreună cu noile stopuri folosesc tehnologie modernă LED. În nivel de echipare de top automobilul va fi echipat cu faruri de tip full LED Matrix (cu câte 22 de elemente per modul). Acest sistem inovator generează un fascicul de lumină format din mai multe segmente care sunt controlate individual. Astfel, faza lungă a farurilor poate fi aprinsă în orice moment, fără să orbească alți participanți la trafic. Folosind o cameră din spatele parbrizului, tehnologia inteligentă detectează vehicule care se apropie, precum și persoane și obiecte care reflectă lumina. Ăn optiunile acestui far se include si functia COMING/LEAVING HOME, care te întâmpină sau te petrece acasă.

Top LED pentru spate

Stopurile full LED la au incluse sunctia COMING/LEAVING HOME şi în premieră pentru Octavia au indicatori de direcţie dinamici.

Design interior nou cu spatiu pentru toti pasagerii

În interiorul noii OCTAVIA, cantitatea obișnuită, impresionantă de spațiu este și mai generoasă. Pasagerii din spate se bucură de un nivel „luxos” de spaţiu pentru picioare – acum de 78 mm (+5 mm). Iar capacitatea de încărcare a portbagajului, care este cea mai mare din segment, a crescut până la la 640 de litri în modelul Combi (+30) și până la 600 de litri în liftback (+10).

Noul volan are acum doar două spiţe și un decor cromat. În varianta sa multifuncțională pot fi executate 14 funcții diferite prin intermediul apăsării de butoane şi comenzi scroll, inclusiv pentru încălzirea volanului şi Travel Assist. Opţional e disponibil unul sport multifuncţional cu trei spiţe.

O altă noutate introdusă sunt noile scaune de tip ergonomic (Ergo, în nivel de echipare Ambition sau mai superior), disponibile pentru prima dată pe OCTAVIA. Pe lângă faptul că sunt încălzite, acestea oferă și opțiunile unui sistem de masaj şi/sau ventilare. Scaunele sport opționale sunt acoperite cu o țesătură ThermoFlux deosebit de respirabilă.

O altă caracteristică opțională a noii OCTAVIA este sistemul de climatizare Climatronic pe trei zone. Iar când este echipat cu sistemul de acces fără cheie – KESSY – oricare dintre cele patru uși ale OCTAVIA poate fi deschisă.

Head up display si sistem multimedia de până la 10 inch

Noua OCTAVIA este primul model ŠKODA dotat cu head-up display color. Este disponibil opţional începând cu nivelul de echipare Style şi prin aceasta pot fi proiectate informații importante, cum ar fi viteza sau informațiile despre navigaţie, direct pe parbrizul (încălzit opţional), în vederea imediată a șoferului, permițându-i să le citească fără a-și lua ochii de pe drum.

Noile sisteme de infotainment de pe OCTAVIA oferă servicii de streaming opționale pentru radio și TV, precum și o integrare completă a smartphone-ului, fără nici un cablu, folosind tehnologia wireless SmartLink+. Dispozitivele media sau stick-urile USB pot fi, de asemenea, direct conectate la sistemul multimedia prin intermediul celor două porturi USB-C din bord (în total pot fi până la cinci porturi într-o maşină, iar o priză de 230 V în spate este opțională și ea)

Motoare modern si eficiente, hybrid si mild-hybrid

Cea de-a patra generaţie ŠKODA OCTAVIA va oferi mai multe motorizări pentru a satisface cererea celor mai pretenţioşi şi specifici clienţi. Pentru versiunile incipiente sunt prevăzute benzinarele turboaspirate 1.0 TSI, cu 3 cilindri şi 110 CP la activ, şi 1.5 TSI, cu 4 cilindri şi 150 CP la activ. Standard motoarele sunt cuplate la cutia manuală cu 6 trepte, iar opţional este disponibilă cutia robotizată cu 7 rapoarte. Benzinarele cu cutii automate pot fi înzestrate şi cu un generator-starter de 48V şi o baterie în cadrul unui sistem de propulsie mild-hybrid, care promite a fi mai eficient cu până la 10% comparativ cu versiunile standard echipate doar cu motoare termice. Amatorii motorizărilor diesel vor putea opta doar pentru unitatea 2.0 TDI, disponibilă în 3 nivele de putere: 115 CP, 150 CP şi 200 CP. Ultimile două versiuni sunt disponibile, opţional, cu tracţiune integrală. Pe anumite pieţe vor mai fi disponibile versiuni alimentate cu metan — OCTAVIA G-Tec are sub capotă propulsorul 1.5 TSI şi oferă 130 CP. Rezervorul de gaz oferă un volum de 17.7 kg, iar rezervorul de combustibil poate fi alimentat cu până la 9 litri de benzină.

Pentru Republica Moldova vor fi disponibile motoarele 1,6 MPI si 110 cai putere cu cutie automată de viteze, dar si versiunea 1,4 TSI de 150 cai putere cu cutie automată în 8 trepte, dar si cutie mecanică cu 6 trepte.

După primul model hibrid plug-in - ŠKODA SUPERB iV, ŠKODA oferă și noua OCTAVIA cu un motor pe benzină de 1.4 TSI - dispune și de un motor electric - și are chiar două variante de putere diferite. La fel ca modelul cu o putere de 150 kW (204 CP), este prevăzută să fie adăugată în portofoliu o altă versiune de 180 kW (245 CP). Ambele variante vor veni cu un DSG cu 6 trepte.

ULTIMELE ȘTIRI