Premiera Mondială ENYAQ

13. ledna 2021
SKODA ENYAQ iV

Mladá Boleslav, 1 septembrie 2020 - Prin lansarea noului său ENYAQ iV, ŠKODA face următorul pas sistematic în aplicare a strategiei sale de e-mobilitate (mobilitate electrică). SUV-ul complet electric este prima mașina cehă care se bazează pe platforma electrică modulară MEB a grupului Volkswagen. ŠKODA ENYAQ iV oferă tracțiune spate sau integrală, împreună cu o autonomie care se potrivește perfect pentru utilizare zilnică, acoperind până la 510 km * în ciclul WLTP dar și spațiu interior tipic mărcii. ŠKODA continuă să-și dezvolte limbajul de design emotiv - în acest scop, noul SUV are un interior complet nou care oferă selecții de design în loc de niveluri clasice de echipare și o structură nouă a de opțiuni. Un punct culminant special este ediția exclusivă ENYAQ iV Founders Edition, care este limitată la 1.895 de unități și aniversează 125 de ani de succes a mărcii.

ENYAQ e un SUV modern în toată legea, cu o siluetă dinamică și practică, dar și cu un design ambițios, inspirându-se mult din conceptul care l-a prefațat acum un an și jumătate la Geneva. Ca și dimensiuni exterioare, ENYAQ e apropait de Octavia, însă la interior va oferi un spațiu analogic cu cel mai mare SUV din gamă – Kodiaq. Lungimea totală a lui ENYAQ e de 4,649 mm, iar amptamentul – de 2,765 mm.

Grila luminoasă în față accentueză faptul că SKODA va folosi de aici încolo lumina ca element de design, nu doar ca funcționalitate de iluminare.

Masina electrică are si un design interior, ultra modern, preluând unele elemente specifice ultimelor modele lansate în gama SKODA, dar ducând ambianța la un nivel hi-tech mai superior.

Filosofia SIMPLY CLEVER rămâne valabilă și aici, iar portbagajul mașinii impresionează cu tocmai 585 litri volum în condiții normale. Cu ampatamentul uriaș și lățimea generoasă, viitorii posesori ai lui ENYAQ iV se vor răsfăța în spațiu la bord!

În fine, SKODA ENYAQ iV a debutat în tocmai 5 motorizări – 50, 60, 80, 80x și RS. Motorizările 50, 60 și 80 vor avea câte un singur motor, poziționat pe puntea spate, în timp ce 80x și RS vor avea două electromotoare și tracțiune integrală pe baza acestora. Puterea dezvoltată de cele 5 motorizări se cuprinde între 148 CP pentru versiunea 50 și 306 CP pentru versiunea ENYAQ RS.

Autonomia, calculată în ciclu WLTP se va cuprinde între 340 km pentru motorizarea 50 și 510 km pentru versiunea 80. Ea va beneficia de o baterie de 58 kWh utilizabili și 62 kWh în total, ceea ce, cu o asemenea autonomie, sugerează un consum incredibil de mic pentru un model electric! Versiunile cu două electromotoare vor face uz de o baterie mai mare, de 77 kWh net și 82 kWh total.

Toate versiunile lui ENYAQ vor fi și cât se poate de dinamice, cu cifre de acclerație de la 0 la 100 km/h cuprinse între 11.4 secunde pentru motorizarea enty-level și 6.2 secunde pentru RS.

ULTIMELE ȘTIRI