Rubicon 2019

4. února 2019
Eveniment social-sportiv

ULTRAMARATONISTUL ŠKODA KODIAQ – UN PARTENER DE ÎNCREDERE!

Ultramaratonul RUBICON sa desfasurat pe perioada a 3 ani, 2017-2019 in aceeasi perioadă a anului, începutul lunii Februarie. Acest eveniment sportiv a ”legat” toate cele 32 raioane, 5 municipii si 2 regiuni cu statut special. Distanța totală pentru toată această perioadă a fost de peste 1500 km. Pe toată durata acestui eveniment ŠKODA a fost alături de participanții competiției, străbătând fiecare colț de țară cu o misiune importantă: la bordul mașinii sau aflat responsabilii de rezultatele competiției. Autoturismul oficial al evenimentului a fost ŠKODA KODIAQ cu motorizare de 180 cai putere, cutie automată cu 7 trepte și tracțiunea inteligentă 4x4.

Etapa finală a ștafetei RUBICON 2019, desfășurată în perioada 1-3 februarie, a început în orașul Briceni iar linia de finiș a fost în satul Giurgiulești, acoperind o distanță totală de 540,3 km si 58 ore și 47 minute. KODIAQ-ul nostru nu s-a ”odihnit” deloc pe toată durata competiției, deoarece a fost automobilul cel mai responsabil din cursă. Fiecare participant, la început și final de etapă, trebuia să se apropie de autoturism și să se atingă de jurnalul electronic al cursei. Iar atunci când autocarul evenimentului s-a stricat acesta a dus o parte din echipamentul sportivilor. Aici a prins bine volumul portbagajului de 720 litri, demonstrând că este pregătit pentru orice situație neprevăzută și toate tipurile de călătorii.

Noaptea autoturismul a fost și călăuză pentru etapele întunecate, deoarece folosește lumini cu tehnologii LED. KODIAQ este singurul autoturism din clasă care oferă tehnologie LED avansată, atât la faruri, cât şi la iluminarea ambientală de interior. Farurile Full-LED reprezintă un element unic şi inovator în segmentul SUV-urilor din clasa medie. Avantajele acestei tehnologii sunt siguranţa (performanţe de iluminare excelente), economia (costuri de întreţinere reduse, datorită durabilităţii) şi confortul (asistent avansat pentru comanda farurilor).

Tracţiunea integrală inteligentă oferită de ŠKODA KODIAQ asigură o tracţiune excelentă. În funcţie de condiţiile de drum, se poate comuta până la 90% din cuplu pe puntea spate. Protecţia suplimentară a şasiului, aşa numitul „Pachet pentru drumuri grele“ este o „marcă înregistrată“ a autoturismelor ŠKODA. Alege singur modul de rulare cu ajutorul butonului off-road, pe teren dificil sau condus pe zăpadă, iar KODIAQ pune accentul pe protecţia cu adevărat funcţională a motorului, a pârghiilor de comandă şi a frânelor. Puteți face cunoștință mai detaliat cu  ŠKODA KODIAQ pe pagina dedicată acestui model aici . De asemeni ŠKODA propune cel mai avansat instrument de modelare a propriei mașini  Configuratorul ŠKODA .

ŠKODA Moldova dorește să felicite cei peste 150 de sportivi unici care au participat la acest eveniment sportiv unic pentru Republica Moldova. Să mulțumească organizatorilor pentru munca depusă pentru dezvoltarea sportului pentru amatori și implicarea tuturor raioanelor țării într-un eveniment atât de complex. Mai multe informații despre cursă găsiți pe site-ul dedicat acestei competiții rubicon.run .

ULTIMELE ȘTIRI