New ŠKODA SCALA

1. ledna 2019
Model nou

ŠKODA SCALA

Caracter nou, tehnologie nouă, nume nou: ŠKODA SCALA este modelul prin care marca îşi extinde gama oferită în segmentul popular al automobilelor compacte. Acest model complet nou oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu generos pentru pasageri şi bagaje şi numeroase dotări Simply Clever. Sunt disponibile cinci motoare cu puteri între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). Hatchback-ul cu cinci uşi combină designul emoţional, cu un caracter extrem de funcţional, plus conectivitate de ultimă oră. Noua ŠKODA SCALA transpune în producţia de serie designul prototipului VISION RS, care a impresionat la Salonul Auto de la Paris. Modelul va intra pe piaţă deja în prima jumătate a anului 2019, iar în Republica Moldova acesta va fi disponibil începând cu luna Iunie 2019.

Compactă dar încăpătoare

În ciuda dimensiunilor sale compacte, ŠKODA SCALA oferă foarte mult spaţiu interior pentru un automobil din segmentul compact. Noua maşină are o lungime de 4.362 mm, lăţimea de 1.793 mm şi înălţimea de 1.471 mm. Ampatamentul mare, de 2.649 mm, îi conferă modelului ŠKODA SCALA caracteristici dinamice excelente. Iar în stilul specific mărcii, modelul ŠKODA SCALA are unul dintre cele mai mari portbagaje din segment, de 467 litri. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de încărcare creşte la 1.410 litri.

Construită pe baza platformei modulare MQB, ŠKODA SCALA oferă spaţiu din plin, atât în compartimentul pasagerilor, cât şi în portbagaj, datorită ampatamentului său mărit şi a caroseriei mai late. De asemenea, oferă sisteme de ultimă oră pentru asistenţă, precum şi pentru confort şi siguranţă, plus conectivitate avangardistă, materiale de înaltă calitate la interior şi multe altele. Toate aceste calităţi vor fie cu siguranţă avantajoase în comparaţie cu concurenţa, segmentul compact fiind, în Europa, unul dintre cele mai dificile segmente, cu cea mai acerbă concurenţă. Astfel, ŠKODA SCALA va fi nevoită să se măsoare cu unii dintre cei mai sofisticaţi rivali, care beneficiază de resurse comerciale excelente. Din fericire, modelul nostru prezintă însă numeroase calităţi, care îl vor ajuta să îşi întreacă totuşi concurenţii.

Conceptul interior al noii ŠKODA SCALA urmează direcția stabilită de conceptul ŠKODA VISION RS. Noul model va fi primul care va utiliza conceptul interior nou al mărcii ŠKODA. Panoul de instrumente complet reproiectat se combină perfect cu designul exterior. Ecranul sistemului de INFOTAINMENT este poziționat central și se încadrează perfect cu linia de design care pornește de la conturul capotei, iar sub ecran se creează un suport pentru încheietura mâinii, ergonomic pentru operarea ecranului tactil. Suprafețele din materiale moii a panoului de bord și a ușilor au caracteristici noi de design și o granulație diferită de cele anterioare. Acest lucru creează structuri cristaline și va defini stilul mărcii ŠKODA în viitor.

Concept interior modern

Iluminarea ambientală cu o lumină albă sau roșie, precum și nuanțe calde contrastante ale cusăturilor pentru tapițeria scaunelor, asigură un sentiment plăcut de spațiu ”în stil” ŠKODA. Ca o opțiune, clienții pot comanda tapițerie de scaune din microfibra sofisticată Suedia. Și ceea ce este tipic pentru modelel ŠKODA interiorul oferă un volum extraordinar de spațiu.

De asemenea, ŠKODA SCALA este cea mai bună din clasă în ceea ce privește dimensiunea afișajului digital de bord. Cockpitul virtual care poate fi personalizat, măsoară 10,25 inci și permite șoferului să aleagă între cinci vizualizări diferite. Sistemele infotainment disponibile, bazate pe Matrix Infotainment Modular de ultimă generație, au un ecran touchscreen de până la 9,2 inci care este poziționat deasupra panoului de instrumente, în câmpul vizual imediat al șoferului.

ULTIMELE ȘTIRI