SUPERB FL Mai 2019

23. května 2019
Model nou. Prezentare Oficială.

Mai stilat si tehnologii noi: SUPERB - primul model ŠKODA cu tehnologia Matricii LED.

  • Tehnologie de iluminare de ultimă generatie, care este pentru prima dată utilizată într-un model ŠKODA;
  • Asistenti noi de sigurantă la drum, cu varietate extinsă de functionare;
  • Grila radiatorului redesenată cu lamele duble, bară de protectie nouă si materiale noi folosite la interior;
  • Prima ŠKODA cu sistem plug-in hybrid si autonomie de 55 km, conform ciclului WLTP si putere de 160 kW (218 CP);
  • Rafinamentul si sportivitatea versiunii SUPERB SPORTLINE ”i” de la: inovativ, intuitiv, inteligent;
  • Află când va fi ŠKODA SUPERB FL disponibilă clientilor.

Tehnologie de iluminare de ultimă generatie, care este pentru prima dată utilizată într-un model ŠKODA.

Una din tehnologiile noi ale modelului nou ŠKODA SUPERB FL este tehnolgia Matricii LED, care este folosită în premieră pentru un model de serie. Acest sistem inovator generează un fascicul lumină format din mai multe segmente, care sunt controlate individual de către sistem. Aceasta împiedică orbirea altor participantia la trafic, în ciuda faptului că fasciculul de fază lungă este permanent. Tehnologia inteligentă foloseste camera multifunctională de pe parbriz pentru a detecta traficul care se apropie, precum si oamenii si obiectele care reflectă lumina, iar o unitate de control opreste imediat segmentele individuale ale fasciculului luminos. Matricile LED sunt integrate în sistemul "ŠKODA Crystal Lighting", acestea se adaptează în dependentă de conditiile de drum si climaterice. Acestea sunt alcătuite dintr-un modul LED pentru cu fascicul cu fază scurtă si lungă si trei segmente de fascicul LED suplimentare, o lumină statică cu LED-uri, o bandă LED îngustă pentru indicatoare, în timpul zilei lămpi de functionare si pozitionare, precum si structuri cu LED-uri asemănătoare acelor folosite ca parte a dispozitivelor animate inclusiv Functia Coming / Leaving Home. Lămpile de ceată reproiectate cu functie de virare utilizează de asemenea patru lumini LED.

Luminile spate sunt si ele cu LED-uri, sunt dotate cu indicatoare dinamice care se conectează într-o miscare dinamică spre exterior, aceasta face automobilul mai vizibil. O altă caracteristică a sistemului inovator complet Matrix LED este animatia pentru functia Coming / Leaving Home, care transformă automat portiunile farurilor si lămpile de fundal în pozitia oprită/ pornire la intrarea sau iesirea din masină.

Asistenti noi de sigurantă la drum, cu varietate extinsă de functionare.

Pe lângă tehnologia Matricii cu LED pentru faza lungă, pe modelul nou mai apar si alte două tehnologii de sigurantă noi. Ultima versiune a Tempomatului Predictiv (Predictive Cruise Control) foloseste camera multifunctională de pe parbriz, care scanează semnele de circulatie si sistema de Navigatie si anticipează drumul din fată pentru a reduce/optimiza viteza in avans. Noul sistem Emergency Assist pentru drumul cu mai multe benzi poate vira pe acostament pentru opririle de sigurantă, aceasta ea in calcul toate conditiile de drum pentru a o face în sigurantă. Pentru acest proces sunt implicate sisteme ca: Lane Assist si Asistentul de parcare care foloseste radarul pentru sistema Side Assist. Side Assist înlocueste sistema veche de monitorizare a unghiurilor moarte, iar aceasta nouă este mai performantă deoarece scanează un spatiu mai mare de până la 70 metri din spatele masinii, factă de 20 metri la versiunea veche.

Mai mult decât atât, versiunea nouă a Front Assist adaugă o functie nou ca Protectie Pedestră Predictivă (Predictive Pedestrian Protection). Acest sistem nou anuntă despre o potentială coliziune prin semnale vizuale (pe computerul de bord) sonore si aplică frâna încet, iar în unele situatii chiar poate opri automobilul. De asemeni pe acest automobil îsi fac prezenta noile amplificatoare pentru frânele electromecanice si huse aerodinamice pentru suspensia spate.

Grila radiatorului redesenată cu lamele duble, bară de protectie nouă si materiale noi folosite la interior.

Designerii ŠKODA au schimbat putin exteriorul si asa reusit al modelului SUPERB, inclusiv mici schimbări pentru partea frontală. Aceste mici schimbări au dus la cresterea cu 8 mm a versiunii hatchback si cu 6 mm a versiunii SUPERB COMBI. Modelul SUPERB a rămas campion la volumul portbagajului 625/1760 litri. Grila fată a modelului a primit câtevai schimbări importante, lamelele au devenit duble si sunt mai înalte, ceea ce presupune o mărire a grilei frontale. Chiar si cele mai primare nivele de echipare include iluminarea cu LED atât pentru faza scurtă cât si pentru faza lungă. Partea din spate atrage privirile prin linia cromată care leagă farurile LED, iar deasupra liniei cromate inscriptia ”ŠKODA”. La deschiderea portierelor pe drum este proiectată denumirea ”ŠKODA”, iar alegerea de roti a devenit mai mare cu jante de 18 si 19. Disponibilitatea de culori a devenit mai mare prin includerea în gamă a: Crystal Black si Race Blue.

Detalii cromate rafinate si design nou pentru husele scaunelor.

Interiorul noii ŠKODA SUPERB devine mai rafinat si elegant datorită noilor insertii de crom pe panoul de bord, panelele usilor si husele scaunelor cu design revizuit. Insertiile panoului de bord au căpătat alte culori si texturi, care se combină perfect cu noul SUPERB. Cusatura contrastanta colorata pe pielea Alcantara®, atât pentru scaune cât si pentru insertiile de piele de pe usă dau un aspect nou modelului. Acum sistema KESSY permite accesul sau blocarea usilor de la toate cele patru portiere, iar butonul de pornire/oprire a devenit standard pentru toate nivelurile de echipare.

Prima ŠKODA cu sistem plug-in hybrid si autonomie de 55 km, conform ciclului WLTP si putere de 160 kW (218 CP).

ŠKODA SUPERB iV este primul model de serie care propune tehnologia plug-in hybrid. Modelul combină u motor cu ardere internă eficient si un electromotor care oferă mobilitate ”eco-prietenoasă” fără a compromite performanta masinii. Capacitatea bateriei este 37 Ah si 13 kWh de energie ceea ce duce la un coeficient de emisii de CO2 de sub 40 g/km, iar în modul full-electric poti parcurge 55 km (conform ciclului WLTP). Noul ŠKODA SUPERB iV corespunde standardelorde emisii 6d-TEMP. Bateria masinii poate fi încărcată acasă peste noapte, de exemplu: folosind o priză standardă, aceasta paote fi încărcată în 3 ore si 30 minute la o priză cu iesire de 3,6 kW. Priza de intrare se află pe grila fată sub un capac special. Bateria poate fi reîncărcată sau mentinută la nivel maxim si în timpul miscării automobilului de la motorul cu ardere internă si sistema de recuperare a energiei la frânare. Acest lucru permite soferilor să copere ultimul kilometru al călătoriei - într-un oras de exemplu - fără a produce emisii acolo.

Dinamic datorită suportului motorului electric.

Motorul electric de 85 kW permite ca masina să fie condusă exclusiv electric sau poate fi sustinut de motorul cu ardere internă 1.4 TSI, care produce 115 kW (156 CP), atunci când este necesar. Modul de selectare a modului de rulare oferă trei setări speciale diferite: modul SPORT, modul E si Modul HYBRID. În modul SPORT, soferul are acces la puterea maximă de 160 kW (218 CP) si cuplu de 400 Nm. În combinatie cu DSG cu 6 trepte, care vine ca standard, acest mod deblochează întregul potential al masinii pentru o conducere dinamică. În modul E, modelul ŠKODA SUPERB iV este alimentat exclusiv de baterie; în modul HYBRID, electronica reglează interactiunea între motorul pe benzină si motorul electric. Bateria de înaltă tensiune litiu-ion este pozitionată pe podeaua sasiului din fata puntii spate.

Capacitatea portbagajului noului ŠKODA SUPERB iV este de 485 l în versiunea hatchback si 510 l pentru versiunea COMBI. Rezervorul are capacitatea de 50 l care poate da o autonomie de până la 850 km.. Din exterior, modelul hibrid poate fi identificat prin insigna iV din spate; partea frontală este modelată printr-o bară de protectie reproiectată cu structură de tip fagure si perdele de aer. Datorită generatorului de tip E-zgomot, pietonii si ciclistii, vor putea auzi apropierea ŠKODA SUPERB iV atunci când este condus în modul electric.

”i” de la: inovativ, intuitiv, inteligent. 

"I" în numele noului sub-brand simbolizează câteva din caracteristicile excelente care fac ca toate modelele ŠKODA iV să iasă în evidentă: sunt "inovatoare" si "inteligente". Odată cu lansarea mărcii iV, ŠKODA intră în epoca mobilitătii electrice (E-Mobility) oferind o combinatie de solutii adaptate nevoilor clientilor si unui ecosistem complet conectat. ŠKODA iV vine de la: "iconice" si "inspirante". Noile e-modele captivează cu designul lor emotiv, plin de caracter. În plus, fiecare ŠKODA iV este, de asemenea, "individual", deoarece există numeroase optiuni de nivele de echipare si personalizare. În plus, toate modelele ŠKODA iV se disting prin functionarea lor "intuitivă" si astfel fac si mai usoară si mai confortabilă conducerea unei masini. "V" în ŠKODA iV reprezintă vehiculul.

SUPERB SPORTLINE

ŠKODA SUPERB SPORTLINE a fost retusat si el putin, acesta îsi asumă rolula de cea mai sport varinată în gamă. Prezenta sa atletică este contrastată prin detaliile negre ale caroseriei ca grila neagră a radiatorului si banda neagră lucioasă care leagă farurile anticeată. Farurile Matrice LED sunt în echiparea standardă, la fel ca si cele spate. Bara de protectie fată a fost remodelată iar textura de fagure a părtii de jos în combinatie cu jantele R18 ZENITH subliniază silueta dinamică a caroseriei. Iar giganticile jante R19 VEGA si SUPERNOVA sunt disponibile ca optiuni suplimenatre.

Află când va fi ŠKODA SUPERB FL disponibilă clientilor.

ŠKODA SUPERB este liderul pietei, în segmentul sedanurilor non-premium si cu sigurantă este astetptat cu nerăbdare de fanii mărcii, dar si a modelului în parte. Modelul ŠKODA SUPERB FL va fi disponbil la dealerul oficial începând cu luna August 2019. Initial vor fi disponibile versiunile de echipare: Ambition, Style, Laurin & Klement, Sportline și SCOUT. Versiunea ŠKODA SUPERB iV va fi disponibilă, cu părere de rău, în a doua jumătate a anului 2020. Pretul de start pentru versiunea modelului cu facelift este de 21.900 Euro pentru versiunea 1.4 TSI 110 cp și cutie mecanică cu 6 trepte. 

Pentru a fi la curent cu toate noutătile din lumea ŠKODA te indemnăm să apreciezi pagina noastră: SKODA Moldova, pe retelel sociale Facebook si Instagram.

Pentru mai multe detalii contactati-ne: 022 406 220 sau skoda.md

 

ULTIMELE ȘTIRI