Noul Škoda Superb. Generația a 4-a

4. listopadu 2023
  • Povestea de success Superb
  • Exterior: noi elemente de design Modern Solid, aerodinamică îmbunătățită și design atemporal.
  • Interior: design curat, comenzi mai intuitive, inclusiv noile cadrane inteligente Škoda și materiale durabile
  • Motorizări: sunt disponibile șase variante de motorizari, în premieră pentru Superb tehnologia mild hybrid și propulsie hibrid plug-in îmbunătățită 

SUPERBa poveste de succes.

Povestea de success, care se întinde pe mai mult de două decenii și trei generații de modele Škoda Superb și-a luat începutul în 2001 și de atunci peste 1,6 milioane de automobile au ieșit de pe liniile de asamblare. Între 2001 și 2008, Škoda a livrat un total de 137.000 de vehicule de prima generație. A doua generație a vândut un total de 618.000 de unități, din 2008 până în 2015. În 2009, a devenit prima care a oferit o versiune break a modelului Superb. A treia generație Superb a fost lansată în 2015 și au fost produse până în prezent un total de 845.000 de unități.

Noul Superb

Abonează-te la mai multe informații despre model.

Exterior: primul model în esenta de design Modern Solid.

Design rafinat și aerodinamică îmbunătățită.

În mod traditional, modelul Superb a modelat limbajul de design al Škoda, iar cea de-a patra generație de modele va continua această tradiție. Aspectul său este caracterizat de linii clare, proporții dinamice bine definite și un stil cristalin modern. De asemenea, s-a reușit îmbunătățirea semnificativă a aerodinamicii, pentru ambele versiuni de caroserie, Liftback și Combi. Pe lângă un parbriz mai abrupt, linia acoperișului a fost redesenată, iar spoilerul de plafon optimizat. În plus, Škoda a perfecţionat o serie de detalii: oglinzi exterioare reproiectate, stâlpi A cu deflectoare de ploaie și o bară de protecție față cu perdele de aer, precum și roți și anvelope optimizate aerodinamic. Drept urmare, aerodinamica versiunii hatchback s-a îmbunătățit cu zece procente în comparație cu predecesorul său, iar cea a versiunii break cu până la 15 la sută (coeficientul de rezistență a scăzut la 0,25), contribuind la reducerea consumului de combustibil si emisii. Un obturator activ acţionat electric în spatele prizei de aer centrală din faţă controlează fluxul de aer după cum este necesar pentru răcirea motorului. O altă caracteristică activă, controlată automat este un sistem de răcire a frânei din față care utilizează fluxul de aer furnizat de ventilatorul radiatorului. Deflectoarele optimizate în fața roților din față și capacele de sub caroserie îmbunătățite îmbunătățesc fluxul de aer sub mașină.

Noua grilă Škoda octogonală, finisaj Unique Dark Chrome și faruri cu fascicul LED Matrix

Partea din față a noului Superb este definită de noua grilă octogonală Škoda, logo-ul Škoda de pe capotă și benzile ornamentale ale șorțului față. Acestea au un finisaj Unique Dark Chrome, la fel ca inscripția de pe hayon. În plus, noul Superb vine cu faruri LED Matrix cu fascicul de a doua generație, care sunt standard pe Superb L&K. Aceste faruri subțiri găzduiesc două module BiLED, unul pentru faza scurtă și unul pentru faza lungă. Ele furnizează cu 40 la sută mai multă lumină decât prima generație.

Ambele modele de caroserie sunt acum mai lungi și mai înalte.

Versiunile hatchback și Combi ale noului Škoda Superb sunt mai lungi și mai înalte decât predecesorii lor, în timp ce ampatamentul lor rămâne neschimbat. Capacitatea totală a portbagajului versiunii break cu scaunele din spate rabatate este de 1.920 de litri.

Șase noi culori exterioare și jante din aliaj de până la 19 inchi

A patra generație Superb este disponibilă în șase culori metalice și două culori solide. Șase dintre aceste culori sunt noi: culoarea solidă Purity White și finisajele metalice Pebble Silver, Ebony Black, Cobalt Blue, Carmine Red și Ice Tea Yellow. Toate variantele Superb vin cu jante din aliaj standard, de la jantele argintii Sagitta de 16 inchi la jantele optionale de 19 inchi.

Interior

Șapte selecții de design și multe materiale durabile

Interior: design precis, comenzi intuitive, noile cadrane Smart Dials

Afișaje complet digitale și o consolă centrală ordonată, funcție de navigare disponibilă optional.

Interiorul este caracterizat de afișajul de infotainment și de noua consolă centrală. Acesta are un aspect foarte curat, ordonat și oferă mai mult spațiu de depozitare ca niciodată, deoarece maneta selectorului s-a mutat pe coloana de direcție. Jumbo Box are acum o capacitate totală de depozitare de 5,5 litri. Un suport de mână face ușoară și confortabilă utilizarea ecranului tactil central, care măsoară 10 sau 13 inchi pe diagonală. Ecranul central multi-touch de 10 inchi face parte din sistemul de infotainment standard și oferă recepție radio DAB+, precum și control prin gesturi și voce. Funcția de navigare, inclusiv radio online și un ecran de 13 inchi, sunt disponibile ca pachet opțional. Un cockpit virtual de 10 inchi vine ca standard, în timp ce un afișaj head-up opțional este disponibil pentru prima dată pe Superb.

Cadranele inteligente Škoda Smart Dials combină elemente digitale și haptice

Cele trei cadrane Smart Dials multifuncționale care combină inteligent elementele haptice și digitale sunt situate între afișajul infotainment și consola centrală. Acestea pot fi acționate prin rotire și apăsare, iar fiecare poartă un afișaj digital color cu un diametru de 32 de milimetri. Comenzile permit accesul rapid la numeroase funcții ale vehiculului și au un finisaj Unique Dark Chrome. Cele două cadrane inteligente exterioare pentru șofer și pasagerul din față reglează temperatura interioară, încălzirea scaunelor și ventilația scaunelor. Funcția curentă a fiecărei funcții Smart Dial este afișată pe afișaj și poate fi modificată apăsând-o. Șoferii pot personaliza cadranul central inteligent pentru a controla până la patru dintre următoarele funcții: volumul sistemului de infotainment, viteza ventilatorului, direcția aerului, aer condiționat inteligent, moduri de condus și zoom pe hartă. Meniul de climatizare este o altă caracteristică nouă și va urma în viitorul apropiat. Oferă acces rapid la toate funcțiile de încălzire pentru scaune, volan, parbriz și lunetă prin intermediul unui singur buton de încălzire.

Noul Superb vine, de asemenea, cu o nouă casetă telefonică care permite încărcarea rapidă inductivă la 15 wați pentru un smartphone și, de asemenea, răcește dispozitivul în timpul procesului. De la nivelul de echipare Selection în sus, vehiculul este echipat standard cu patru porturi USB-C de 45 de wați, două în față și două în spate. Un port USB-C suplimentar de 15 wați pe partea din spate a oglinzii interioare este inclus și de la nivelul de echipare Selection în sus. Porturile de 45 de wați pot fi folosite pentru alimentarea laptopurilor, pe lângă încărcarea smartphone-urilor și tabletelor. Opt difuzoare în panourile ușilor și un difuzor central în tabloul de bord sunt furnizate standard de la nivelul de echipare Essence în sus. Un sistem de sunet Canton cu 14 difuzoare, inclusiv patru difuzoare surround, este disponibil opțional.

Cele trei cadrane Smart Dials multifuncționale care combină inteligent elementele haptice și digitale sunt situate între afișajul infotainment și consola centrală.

Superb adoptă noua structură a gamei Škoda, oferind clienților un total de șapte selecții de design, cu culori și materiale atent coordonate în stilul spațiilor de locuit moderne. Studio Design Selection cu țesături negre și gri este inclusă cu nivelul de finisare de bază Essence. Nivelul de echipare Selection oferă o alegere dintre patru selecții de design. În plus, clienții Škoda pot alege dintre până la 13 pachete de opțiuni tematice și 15 opțiuni individuale.

Noul Superb

Abonează-te la mai multe informatii despre model.