Noul Škoda Kodiaq

4. října 2023
  1. A doua generație oferă design nou, eficiență, fiabilitate și tehnologii noi.
  2. Exterior: aspect impunător și primele elemente ale noului limbaj de design Modern Solid.
  3. Interior: combinatie diferită de design spațios și comenzi inovatoare cu materiale durabile.

Succes de la prima încercare

Škoda a lansat prima generație de Škoda Kodiaq în 2016. Modelul mare de SUV a transformat marca Škoda într-un jucător mondial. Cu designul său cristalin, dinamic, spațiul, tehnologia avansată și multe caracteristici inteligente, a câștigat peste 40 de premii prestigioase. Printre acestea se numără revista britanică de automobile Top Gear, care a numit-o „Cea mai bună mașină pentru familii mari” din lume. Până în prezent, au fost produse 841.900 de automobile de model Kodiaq, care au fost livrate în peste 60 de piețe din întreaga lume.

Noul Škoda Kodiaq

Abonează-te la mai multe informatii despre model. Fii primul care stie noutătile despre model.

A doua generatie oferă design nou, eficiență, fiabilitate și tehnologii noi

La exterior, atenția este atrasă de farurile TOP LED Matrix, în timp ce în interior, textilele reciclate și pielea provenite dintr-un proces de tăbăcire ecologic reflectă accentul clar al mărcii pe durabilitate. Pe lângă noua structură a gamei cu selecții de design specifice și pachete opționale, Kodiaq are și un nou concept interior. Ecranul de infotainment este acum independent pe centru, cu o diagonală a ecranului de până la 13 inchi. Pentru prima dată este disponibil un head-up display. Maneta selectorului este acum montată pe coloana de direcție, ceea ce oferă consolei centrale un aspect foarte curat și ordonat. Noile Smart Dials sunt o premieră pentru Škoda. Acestea combină comenzile haptice cu un afișaj digital de 32 de milimetri, oferind acces intuitiv, ușor și personalizat la numeroase funcții ale vehiculului. Noua casetă telefonică permite încărcarea inductivă a două smartphone-uri simultan, oferind o putere de 15 W și răcind dispozitivele în timpul procesului de încărcare.

Creștere moderată, dar eficientă a dimensiunilor

A doua generație Kodiaq a crescut moderat în comparație cu predecesorul său. Noua versiune este cu 61 de milimetri mai lungă, ajunge la 4.758 de milimetri și ampatament de 2.791 de milimetri. Capacitatea portbagajelor a crescut și ea: în versiunea cu cinci locuri, acesta a crescut cu 75 de litri, până la 910 de litri, fără a rabata scaunele din spate. Modelul cu șapte locuri are acum 340 de litri în spatele celui de-al treilea rând de scaune, cu 70 litri mai mult decât înainte, și 845 de litri cu scaunele din al treilea rând rabatate, o creștere de 80 de litri. Capacitatea maximă de încărcare a modelului cu șapte locuri este acum de 2.035 de litri, cu 30 de litri mai mult decât în prima generație

Interior

Interiorul combină designul spațios și comenzi inovatoare.

Smart Dials combină elemente haptice și digitale.

Mai mult spațiu în consola centrală Cele trei cadrane inteligente Smart Dials Škoda, din a doua generație de Kodiaq, sunt comenzi multifuncționale noi intuitive sub afișajul infotainment. Acestea pot fi acționate prin rotire și apăsare, iar fiecare poartă un afișaj digital color cu un diametru de 32 de milimetri. Această combinație inteligentă de elemente haptice și digitale permite accesul rapid la numeroase funcții ale vehiculului. Comenzile au un finisaj Unique Dark Chrome și o textură de suprafață foarte tactilă compusă din piramide minuscule. Cele două cadrane inteligente exterioare pentru șofer și pasagerul din față controlează temperatura interioară, încălzirea scaunelor și ventilația scaunelor. Funcția curentă a fiecărei funcții Smart Dial este afișată pe afișaj și poate fi modificată. Șoferii pot personaliza cadranul inteligent central pentru a controla până la patru dintre următoarele funcții: volumul sistemului de infotainment, viteza ventilatorului, direcția aerului, aer condiționat inteligent, moduri de conducere și zoom pe hartă. Configurarea Smart Dial-ului central se face prin intermediul meniului sistemului de infotainment, iar o apăsare lungă este utilizată pentru a comuta între funcții. Patru butoane fizice suplimentare, dintre cadrane, oferă acces direct la ventilația parbrizului, încălzirea lunetei, recircularea aerului și funcțiile automate de aer condiționat.

În premieră pentru Škoda, maneta selectorului Kodiaq este montată pe coloana de direcție pentru un acces ușor. Drept urmare, consola centrală are un aspect curat și ordonat, iar capacitatea compartimentului de depozitare a crescut cu 2,1 litri. Afișaj infotainment de 13 inchi cu funcție de navigare opțională Sistemul de infotainment din a doua generație Kodiaq are un afișaj central multi-touch de 10 inchi și recepție radio DAB+ ca standard, împreună cu gesturi și control vocal. Funcția de navigare, inclusiv radio online și un ecran de 13 inchi, sunt disponibile ca pachet opțional. Un afișaj head-up care completează standardul Virtual Cockpit de 10 inchi își face debutul în această serie de modele.

Noul Kodiaq este echipat cu patru porturi USB-C standard (două în față și două în spate), oferind o putere de 45 W, acestea pot fi folosite chiar și pentru alimentarea laptopurilor. Opt difuzoare în panourile ușilor și un difuzor central în panoul de bord sunt standard pentru un sunet superb. Un sistem de sunet Canton cu 14 difuzoare, inclusiv patru difuzoare surround, este disponibil opțional.

Patru selecții de design din care să alegeți.

Kodiaq adoptă Design Selections deja cunoscute din familia Enyaq. Opțiunile includ Loft cu tapițerie din material textil gri, Lounge cu tapițerie gri din microfibră Suedia și cusături decorative în formă de X în galben muștar și ecoSuite cu piele tratată durabil în negru cu cusături decorative gri în formă de X sau în Cognac, ton pe ton. cusături. Toate detaliile cromate din interior au fost înlocuite cu noul finisaj Unique Dark Chrome. Pe lângă cadranele inteligente, acestea includ și ornamentele de pe panourile ușilor și de pe volanul reproiectat, cadrul ecranului de infotainment și alte benzi decorative care accentuează orificiile de aerisire ale panoului de instrumente, partea superioară a planșei de bord și capacul. pentru compartimentul de depozitare din consola centrală.

Dimensiuni*

Lungime: 4,758 mm
Lătime: 1,864 mm
Inăltime: 1,657 mm
Ampatament: 2,791 mm
Spatiu pentru pasagerii rindului 3** 920 mm
Volum portbagaj: 910 l

* Date initiale.
** Pentru versiunea cu 7 locuri.

Motorizări

Benzină
1.5 TSI (mHEV) 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TSI 7-speed DSG 4×4 150 kW (204 hp)
Motorină
2.0 TDI 7-speed DSG 110 kW (150 hp)
2.0 TDI 7-speed DSG 4×4 142 kW (193 hp)
Plug-in hybrid
1.5 TSI iV 6-speed DSG 150* kW (204 hp)

* Puterea maximă combinată (motor cu ardere internă și motor electric).

Abonează-te la newsletter

Fii primul care află informatii despre noul Kodiaq.